Brödbakning
Nu har jag kommit in i en bakperiod:-) Bakade tre plåtar med kanelbullar som jag brände vid i förrgår men M tyckte de var goda ändå! Han e rar!
Igår gav jag mig på brödbakning istället:

ITALIENSKA BULLAR
25 g jäst
2 ½ dl mjölk
1 ½ tsk salt
2 msk olja
Ca 225-240 g vetemjöl
Rör ut jästen i den ljumma mjölken och tillsätt olja, salt och till sist mjölet.
Lite i taget.
Arbeta degen slät och smidig . Rulla ut den till en längd som delas i 12 lika stora delar. Forma dessa till bullar eller ovala bröd.
Lägg dem på smord plåt och låt jäsa på varm plats övertäckta med duk 20 minuter.
Bröden ska ej penslas.
Grädda dem på nedersta falsen i ugnen vid 225´c i 8-10 minuter.
Bullarna passar bra att frysa in, de är spröda och smakar gott med smör, ost och marmelad.
Receptet hittade jag i en bok från -72 som heter BAKA BRÖDET SJÄLV!
Testa, de är supergoda!!!
Igår gav jag mig på brödbakning istället:

ITALIENSKA BULLAR
25 g jäst
2 ½ dl mjölk
1 ½ tsk salt
2 msk olja
Ca 225-240 g vetemjöl
Rör ut jästen i den ljumma mjölken och tillsätt olja, salt och till sist mjölet.
Lite i taget.
Arbeta degen slät och smidig . Rulla ut den till en längd som delas i 12 lika stora delar. Forma dessa till bullar eller ovala bröd.
Lägg dem på smord plåt och låt jäsa på varm plats övertäckta med duk 20 minuter.
Bröden ska ej penslas.
Grädda dem på nedersta falsen i ugnen vid 225´c i 8-10 minuter.
Bullarna passar bra att frysa in, de är spröda och smakar gott med smör, ost och marmelad.
Receptet hittade jag i en bok från -72 som heter BAKA BRÖDET SJÄLV!
Testa, de är supergoda!!!
Kommentarer
Postat av: Martina
Blev brödet gott då?:)
Trackback